Zadnje štiri mesece starega leta se je ekipi pisarne v Bruslju pridružil mlad študent globalnih študij na Švedskem.

Aljaž, hvala za izjemno delo in predanost. Bilo mi je v veliko veselje delati s teboj in želim si, da ti bruseljska izkušnja ostane v lepem spominu. Verjamem, da se v prihodnosti še srečamo. 

Aljažev zapis ob koncu pripravništva si lahko preberete v nadaljevnju. 

"Ob koncu mojega štirimesečnega pripravništva v pisarni evropskega poslanca Matjaža Nemca bi se rad iskreno zahvalil celotni ekipi, ki me je sprejela kot svojega.

Poleg spremljanja številnih odborov, delovnih teles, okroglih miz in plenarnih sej v Strasbourgu, sem imel privilegij aktivno sodelovati ter prispevati s svojimi idejami in pobudami. Matjaž in njegovi svetovalci, predvsem bruseljska ekipa, so mi s svojo odprtostjo dali priložnost, da sem kot del ekipe karseda intenzivno doživel dinamično okolje Evropskega parlamenta, kjer niti en dan ni enak prejšnjemu.

Spoznal sem, kako zahtevno je delo za aktivne poslance, kot je Matjaž, ki se vsak dan soočajo z novimi izzivi, vključno z demokratičnimi zdrsi v Evropi in soseščini, kršitvami državljanskih in človekovih pravic, bojem za pravice žensk in manjšin in soočanjem z geopolitičnimi grožnjami. Kot študentu mednarodnih odnosov in politologije je bilo sodelovanje pri oblikovanju in sprejemanju evropske zakonodaje posebno doživetje, ki je le še okrepilo moje zanimanje in predanost evropskemu projektu tako v akademskem kot kariernem smislu.

Matjažu in celotni ekipi želim dober zaključek mandata in uspešno kampanjo. Hvala za nepozabno izkušnjo."

 

- Aljaž Emeršič