O meni

Drage obiskovalke, dragi obiskovalci!

Dobrodošli na moji spletni strani, na kateri lahko najdete več o mojem delu kot evropskega poslanca, pobudah, aktivnostih ter ostalih novicah. 

V veliko čast mi je, da me je na mesto poslanca Evropskega parlamenta maja letos potrdil Državni zbor z veliko večino, 81 glasovi. Delo evropskega poslanca, tako kot vsako politično funkcijo do sedaj, opravljam s ponosom in največjo odgovornostjo. V Bruslju in Strasbourgu sem kot predstavnik slovenskih državljank in državljanov v Evropski uniji na novo politično pot stopil takšen, kot sem, kot me je kalilo življenje, odprtega duha in zanosa. Prepričan, da bomo skupaj, jaz in ti, jaz in vi, vsi skupaj soustvarjali nove priložnosti za boljšo Slovenijo, za boljšo Evropo, za boljšo prihodnost, ki bo močna, napredna, pravična, povezana, solidarna in zelena.

V meni lahko vedno najdete zaveznika, ki je na strani povezovanja, spoštovanja, solidarnosti, vladavine prava, demokracije ter napredka in blagostanja za vse naše državljanke in državljane. Kot polnopravni član odbora za zunanjo politiko v Evropskem parlamentu se bom zavzemal predvsem za krepitev dobrih odnosov z našo soseščino na Zahodnem Balkanu, stabilnost in napredek v regiji ter bil glas podpore prizadevanjem držav Zahodnega Balkana na njihovi poti v Evropsko unijo. Precejšen del svojega časa pa bom kot nadomestni član namenil tudi odboru za notranje zadeve, človekove pravice in temeljne svoboščine na področju schengena, vizumske in migracijske politike ter varovanja meja.

Odraščajoč v obmejnemu mestu Novi Gorici od nekdaj razumem težave in izzive približno 150 milijonov Evropejk in Evropejcev, ki živijo blizu meje, ali jo dnevno prečkajo zaradi dela, čezmejnih stikov in drugih vezi. Zato želim v svoji novi vlogi odpirati in naslavljati vprašanja naših ljudi ob meji na pristojne evropske institucije, da skupaj najdemo rešitve, ki bodo pravične in bodo olajšale premnoge težave.

Dragi obiskovalci, obiskovalke, dragi prijatelji,

trdno verjamem, da lahko v naslednjih letih ustvarimo mnoge uspešne zgodbe, izpeljemo dobre projekte, rešimo marsikateri problem in izboljšamo življenja ljudi. Skupaj. Z iskrenostjo, dobronamernostjo in odprtostjo. Zato bodo vrata moje poslanske pisarne vedno odprta za vsa vaša morebitna vprašanja, pobude, kritike in pohvale. 

Srečno!

Matjaž