"V razpravi v Evropskem parlamentu sem znova opozoril na grozljive posledice izraelske vojaške operacije v Gazi. Vsako uro je tam ubitih približno 15 ljudi, med njimi vsaj 6 otrok. Vsaj 35 ljudi je ranjenih. Na že povsem opustošeno ozemlje Gaze bo padlo še cirka 40 izraelskih bomb. Uničenih bo še 12 zgradb. Vsako uro! Vsak dan! Z neukrepanjem smo so-odgovorni za genocid! Zato ne bom nikoli nehal opozarjati na te grozote in zahtevati mir." Celoten govor objavljamo v nadaljevnju:

"Cenjeni komisar Lenarčič, 

spoštovani plenum, 

recimo, da današnja debata o vojni v Gazi traja dobro uro. Med tem bo v Gazi ubitih približno 15 ljudi, med njimi 6 otrok, 35 jih bo ranjenih, na opustošeno ozemlje Gaze bo padlo okoli 40 izraelskih bomb, uničenih bo še 12 zgradb. To je grozljiva statistika življenja v Gazi. Vsako uro. Vsak dan. Že 144 dni.

Izraelska vlada že vsaj toliko dni neprestano krši mednarodno pravo, nadaljuje z morijo, otežuje dostop humanitarne pomoči sestradanim civilistom. Genocidna narava vojaške operacije vedno bolj bode v oči! Odločitev meddržavnega sodišča v Haagu, ki Izraelu nalaga okrepitev humanitarne pomoči Palestincem in sprejetje ukrepov za takojšnjo preprečitev ubijanja civilistov, ostaja zgolj črka na papirju. 

Spoštovani, absolutno ni več časa za sprenevedanja in odlašanje.

Potrebujemo takošnje in trajno končanje vojne ter zadostno dostavo nujne humanitarne pomoči. Pa tudi izpustitev talcev in palestinskih zapornikov v Izraelu, ter ključno nadaljevanje financiranja UNRWA-e, tudi s strani EU. Zdaj in takoj! Na tem mestu pozdravljam odločitev Slovenije iz prejšnjega tedna, ki je agenciji že namenila sredstva in pozivam vse ostale članice, da ji pri tem sledijo!"