Civilna zaščita je hrbtenica pomoči ljudem v kriznih situacijah – EU naj zagotovi več sredstev za mehanizem civilne zaščite EU!   Evropski poslanec Matjaž Nemec (S&D/SD) je zato danes kolege poslance in poslanke Evropskega parlamenta povabil k sopodpisu mojega vprašanja Evropski komisiji, s pobudo, da proračun EU več sredstev nameni evropskemu mehanizmu za civilno zaščito.
"Pretresajo nas krize, nesreče in tragedije. Ko se skupnost komajda opomore od ene, že pride nova krizna situacija, ki terja skupen mednarodni odziv v preprečevanju še večjih tragedij kot bi bile sicer. Ob nedavnem uničujočem potresu v Turčiji in Siriji je mednarodna skupnost znova dokazala, da človečnost, požrtvovalnost in solidarnost ne poznajo meja," je poudaril Nemec
"Prav tako se je vnovič izkazalo, da je civilna zaščita hrbtenica pomoči ljudem v najbolj kriznih trenutki, naša Slovenija in njeni izjemni reševalci so se tudi tokrat izkazali za nenadomestljivo pomoč v verigi tisočerih reševalcev s celega sveta. Prav je, da mehanizem civilne zaščite v okviru EU dobi največjo pozornost in podporo," je še zaključil poslanec. 
Več v priponki.