Na tokratnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu so poslanci obravnavali in izglasovali poročila o napredku Srbije, Kosova in Bosne in Hercegovine na njihovi poti v EU. Tudi sam sem odločno podprl vsa poročila. Moj glas ZA je glas za ljudi Zahodnega Balkana, je glas ZA napredek, je glas ZA več Evrope.

Po glasovanju je evropski poslanec Matjaž Nemec poudaril: "Moj glas ZA je glas za ljudi. Prepričan sem, da si ti zaslužijo boljšo, stabilnejšo in varnejšo prihodnost, ki pa jo lahko dosežemo le povezani in enotni. Odgovornost vladajočih, da izpolnijo merila, ki jih zastavlja širitvena politika Unije, je velika. Ta so odločilna pri določanju hitrosti približevanja držav k EU. ????????
➡️ ???????? Od Srbije, države ki je od treh najbližje EU, pričakujemo, da odločno vzpostavi mehanizme pravne države in vrne krediblinost in svobodo medijev.
➡️ ???????? Za Kosovo v poročilu vnovič pozivamo države članice, da končno sprejmejo brezvizumski režim za državljane Kosova.
➡️ ???????? Navkljub zavedanju politične kompleksnosti Bosne in Hercegovine odločno podpiram suverenost in ozemeljsko celovitost države. Trdno tudi verjamem, da bi dodelitev statusa kandidatke državi prinesla svež veter optimizma in upanja."