Evropski poslanec in podpredsednic SD Matjaž Nemec se je odzval povabilu in se udeležil slovesnosti v Državnem zboru ob prisegi novoizvoljene predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar.

Z zaprisego nove predsednice republike Nataše Pirc Musar pred Državnim zborom je današnji večer pospremljen z veliko žlahtne slovesnosti in državniške časti. Slednji v največji meri pripadata slovenskim državljankam in državljanom po meri njihove odločitve, da odgovornost za vodenje države zaupajo Nataši Pirc Musar.
Današnji večer je tudi poklon demokraciji, je poklon našemu skupnemu več desetletnemu prizadevanju, delu ter odrekanju, ki se dandanes izkazujejo v velikih dosežkih naše, še relativno mlade, a v širšem mednarodnem krogu cenjene države.

Današnji večer je tudi poklon Borutu Pahorju. Imel sem veliko čast z njim delati, se ob njem kaliti in učiti. Najini poti sta se ob moji izvolitvi za poslanca Državnega zbora razšli, tudi nikoli nisva delila povsem enakih pogledov na različne izzive. A dejstvo je, da je Borut velik politik in srčen človek, ki ga zelo spoštujem. Njegova strast do politike v tistem najbolj elementarnem bistvu - delati za ljudi, ob ljudeh in z njimi - tudi po vseh letih opravljanja različnih funkcij nikoli ni prenehala obstajati. Prepričan sem, da bo Nataša Pirc Musar nadaljevala Borutovo poslanstvo tam, kjer je to izkazalo velike dosežke in velik potencial za delo za naprej ter utirala nove, še neuhojene poti za dobro naših ljudi, naše Slovenije.

Srečno predsednica Nataša Pirc Musar, srečno Borut Pahor, srečno Slovenija!