V okviru terenskih obiskov vodstva SD ter pogovorov z ministrsko ekipo po vsej Sloveniji se je evropski poslanec Nemec s člani in članicami srečal v Ljubljani.

Ob tem je Nemec poudaril: "V prestolnici je med našim zvestim članstvom vedno moč začutiti močno socialdemokratsko zavezo ob iskanju rešitev za pereče družbene vsebine, tudi tokrat ni bilo nič drugačeNe glede na pozicijo stranke - njeno koalicijsko ali opozicijsko vlogo - je SD Ljubljana venomer predstavljala trdno socialdemokratsko hrbtenico - oporo tudi takrat, ko so bile naše skupne vrednote pod velikimi političnimi pritiski.
Z veseljem sem se odzval povabilu moderatorja današnjega dogodka, prijatelja in strankarskega kolega Marka Koprivca za kratek pozdravni nagovor. Kar sem želel poudariti danes in želim vedno znova: najbolj preverjen “recept” za močno socialnodemokracijo je in ostaja naša povezanost.
Ta povezanost pa ni pomembna samo z vidika naše stranke, temveč in predvsem v luči izzivov, ki so pred našo državo in celotno EU. Še več, vsak dan bolj se kaže, da socialnademokracija ni več “zgolj” možnost, temveč nuja, če želimo draginjo, prehransko in energetsko krizo prebroditi s čim manj posledicami za ljudi in gospodarstvo. Pogumno naprej in hvala SD Ljubljana."