Evropski poslanec Matjaž Nemec (S&D/SD) se je danes v Trstu srečal z italijansko senatorko slovenskega rodu Tatjano Rojc in vodstvom Primorskega dnevnika. 

"V dopoldanskih urah sem se mudil v Trstu, na posebnem srečanju v obnovljenih prostorih Primorskega dnevnika, ki na Tržaškem in njegovem širšem zaledju vse od leta 1945, od njegove ustanovitve, predstavlja več kot časopis. Primorski dnevnik je namreč za slovensko manjšino v Italiji in tudi širše nekakšna neustavljiva sila vrednot, ki so na tem prostoru, kljub različnim družbenim in političnim okoliščinam, ohranile kot tiste, ki se danes kažejo v sobivanju v strpnosti, spoštovanju in sodelovanju. Prizadevanja Primorskega dnevnika za ohranjanje narodove zavesti, naše kulture in jezika ter njegova hkratna velika povezanost s tokom časa, verodostojnost in ažurnost so okno v svet, ne samo informacij, temveč v način bivanja na tem območju.

S slovensko senatorko v italijanskem parlamentu Tatjano Rojc in vodstvom Primorskega dnevnika, med drugim z odgovornim urednikom Igorjem Devetakom, smo se pogovarjali o priložnostih realizacije skupnih projektov, pomembnih za naše državljanke in državljane na obeh straneh meja. Prijeten pogovor, poln ustvarjalnih idej smo zaključili s smelim načrtom o sodelovanju, z jasnim ciljem, da vrednote spoštovanja in sobivanja v strpnosti, čeprav z različnih funkcij in dela, ki ga opravljamo, še okrepimo in jih reflektiramo v konkretne projekte," je po srečanju povedal Nemec