Evropski poslanec in podpredsednik Socialnih demokratov Matjaž Nemec (S&D/SD) je danes v Novi Gorici odprl pisarno evropskega poslanca, ki bo tudi na voljo državljanom v času uradnih ur predvidoma enkrat  na mesec.

"Danes sem v Novi Gorici odprl vrata svoje poslanske pisarne, česar sem izjemno vesel, kajti ne glede na to, kam me ponese pot, Goriška ostaja moj dom. Ko pa se srečamo še prijatelji, je še toliko lepše. Ponosen sem na vsakega našega socialdemokrata ali simpatizerja in na naše trdno zavedanje, da je politika kolektiven šport, kjer uspehe lahko dosegamo le s timskim delom. Tim, ki ga imamo Socialni demokrati na Goriškem, povezujejo posebne vezi med ljudmi vseh generacij. Ti so se mi danes pridružili na otvoritvi pisarne, brez zamere, a na tem mestu moram omeniti našega Mirka Brulca, pa zlato Liljano, ki je vse tako lepo pripravila. Današnji večer me še utrjuje v optimizmu, da bomo po naši, socialdemokratski poti nadaljevali še močnejši, še bolj povezani, še bolje pripravljeni na nove izzive," je ob otvoritvi povedal Matjaž Nemec. 

"S poslansko pisarno tudi želim EU še bolj približati ljudem, jo predstaviti v njenem bistvu, kot skupnost, ki vpliva na domala vsak korak življenja kot ga poznamo danes. Tega se še toliko bolj zavedamo na obmejnem območju. Poleg vseh prednosti, ki jih EU prinaša, pa žal prav tukaj živeči državljanke in državljani čutimo tudi negativne posledice, napr. neskladje zakonodaj med sosednjima državama, zato si bom še naprej prizadeval za čimprejšnjo odpravo težav, ko tisti, ki delajo ali živijo v Italiji, tam niso deležni enakopravnega uživanja socialnih in zdravstvenih pravic," je zaključil Nemec