Z evropsko poslanko in kolegico iz Italije Alessandra Moretti sva danes v Evropskem parlamentu gostila skupino nadobudnih dijakov in učiteljic iz Srednje šole Pietro Coppo iz Izole.

Srednješolce, ki sicer prihajajo iz Slovenije in sosednjih Italije in Hrvaške, sva pozdravila v italijanskem in slovenskem jeziku ter izmenjala poglede glede prednosti, ki jih zlasti za mlade prinaša Evropska unija. Občutek brezmejnosti, ki mladim dopušča povezovanje in šolanje v sosednjih državah, je zagotovo eden izmed najbolj otipljivih. Tudi njihova pot v Bruselj je bila del Erasmus projekta, ki mladim po vsej Evropi dopušča izobraževanje in delo v katerikoli drugi državi članici.

Dijaki so me prijetno presenetili s svojo radovednostjo in vprašanji o delu in povezovanju v Evropskem parlamentu ter izzivih Evropske unije. Verjamem, da so takšna srečanja z mladimi ključna za krepitev evropske zavesti in aktivnega evropskega državljanstva, zato vrata moje poslanske pisarne ostajajo odprta vsakršni podobni iniciativi.

Cari ragazzi, a voi l’augurio di un buon anno scolastico!