V Hiši EU v Ljubljani je danes potekal seminar za učitelje mentorje v okviru programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, na katerem smo v sproščenem pogovoru z učitelji in učiteljicami sodelovali evropski poslanci iz Slovenije.

Aktivno državljanstvo, podnebne spremembe ter spopadanje z energetsko in prehransko krizo je nekaj izmed številnih tem, ki smo jih odprli v današnjem pogovoru, predvsem v oziru vloge mladih. 

Poleg številnih dobrih izkušenj, praks in spoznanj, ki smo jih sogovorniki delili med seboj v sproščenem vzdušju, pa bi sam želel mladim,  dijakom, študentom in tistim, ki ste že zaključili izobraževalni proces, povedati naslednje.

Mladi ste gonilna sila potrebnih družbenih in tudi političnih sprememb, na kar ste lahko sila ponosni. Tudi t.i. establishment politika se lahko od vas marsikdaj uči, ne da vas skuša venomer učiti sama. Je pa na politiki, da vam zagotovi vso potrebno podporo, da boste lahko še bolje kot doslej uveljavljali svoj glas. Bodite pogumni in samozavestni, namreč zahtevni časi potrebujejo vašo vizijo. Vizijo, ki vidi onkraj nemalokrat zastarelih vzorcev in dokazano pelje na pot lepše prihodnosti.