Evropski parlament (EP) v Strasbourgu so danes obiskali predstavniki in predstavnice Štaba civilne zaščite Notranjske, s poveljnikom Štaba Sandijem Curkom.

Na srečanju z evropskimi poslanci iz Slovenije ter komisarjem za krizno upravljanje Janezom Lenarčičem sem izpostavil velik pomen celotne mreže Civilne zaščite v Sloveniji, po mojem prepričanju prav civilna zaščita, skupaj z gasilci, ostaja prva varovalna mreža naše države pri upravljanju in pomoči ob naravnih in drugih nesrečah.

Predanost, srčnost in izkušnje slovenske civilne zaščite so dragocena opora našim državljankam in državljanom prav v najtežjih trenutkih. Še vedno je močno prisoten spomin na letošnji katastrofalni požar na Krasu in na vso dragoceno pomoč, ki sta jo ljudem nudila civilna zaščita in gasilci.

Slovenija je lahko ponosna, da so solidarnost, pomoč sočloveku in prostovoljstvo del naše identitete in načina življenja. To moramo ohranjati in mlajši generaciji še naprej z zgledom dokazovati, da lahko težave, najsi so še tako velike, premagujemo le skupaj, v složnosti in v sočutju drug do drugega. Pripadniki in pripadnice Civilne zašite so glasni ambasadorji tega pomembnega sporočila, za kar se jim prisrčno zahvaljujem.