Evropski poslanec Matjaž Nemec (S&D/SD) se je z vodstvom ter člani stranke Socialnih demokratov udeležil prve etape akcije “Bodi moj sopotnik”, katere namen so obiski različnih delov Slovenije, seznanitev z odprtimi vprašanji in problemi ljudi v luči priprav na evropske volitve prihodnje leto.

Pot smo pričeli v Ljubljani, nadaljevali v Škofji Loki, kjer nas je sprejel župan Radinja. Po kratki vožnji z vlakom smo prispeli v Kranj ter se seznanili z aktivnostmi Centra trajnostne mobilnosti. Ustavili smo se še v Radovljici ter si po pogovoru z županom Globočnikom v Begunjah ogledali proizvodnjo podjetja Elan.

Naša zadnja postaja etape so bile Jesenice, na pogovornem omizju z županom Petrom Bohincem smo odpirali aktualna vprašanja lokalne skupnosti in države. Vesel sem, da je bila med občani in občankami moja pobuda za ukinitev plačila tunela Karavanke za lokalno prebivalstvo deležna velikega odziva.

Izzivi življenja na obmejnih območjih držav EU ostajajo še naprej v fokusu mojega dela. Že v oktobru bo na mojo pobudo v Evropskem parlamentu glede teh vprašanj potekalo široko omizje, ki pa želim, da poda konkretne odgovore. Veselim se prihodnjih etap naše akcije, predvsem pa srečanja z vami, že v naslednjem tednu se z vlakom odpravimo proti Zasavju.