V Evropskem parlamentu se danes v Strasbourgu začenja redna mesečna plenarna seja, ki se jo v svoji vlogi prvič udeležuje tudi evropski poslanec Matjaž Nemec (S&D/SD). Več v nadaljevanju.

Za navidezno mirnostjo celotnega sistema imamo na dnevnem redu kompleksne teme, ki od nas terjajo enotnost ter bolj kot kadarkoli poprej trdno zavezanost vrednotam #EU, med temi vladavini prava. Žal ni nič kaj spodbudna vest o potrditvi poljskega načrta za okrevanje in odpornost s strani Evropske komisije, kar je v zadnjih dneh povzročilo precej napetosti na evropskem podiju.
Pričakovati je burne razprave, sam pa ostajam prepričan, da mora prav vladavina prava, tudi v luči trenutno zelo zaostrenih geopolitičnih razmer zaradi ruske agresije ter energetske in prehranske draginje, ostati temelj od katerega Evropska unija ne sme odstopati ali popuščati. Če kje, smo v Sloveniji v zadnjih dveh letih spoznali, kaj pomeni ravnanje, nasprotno od zavezanosti vladavini prava… V EU, kot sem si tudi v Sloveniji, si bom še naprej prizadeval, da to prakso za vselej ustavimo.
Za več informacij vljudno vabljeni, da spremljate moje delo na družbenih omrežjih.