Evropski poslanec Matjaž Nemec (S&D/SD) se je danes v Državnem zboru udeležil skupne seje zasedanja odborov za zunanje zadeve ter za zadeve EU pred vrhom evropskih voditeljev v Bruslju 23-24 Junija ter zasedanja EU ministrov za zunanje zadeve, ki se ga prvič udeležuje tudi predsednica Tanja Fajon.

Poslanec je po seji poudaril: "Naša ekipa bo z interesi, vrednotami ter aktualno-političnimi vsebinami Slovenije in Evropske unije ravnala z največjo mero spoštovanja, odgovornosti in v skrbi za dobrobit ljudi. Danes skupaj, povezano in enotno, sodelujemo na skupni seji pristojnih delovnih teles Državnega zbora za močen glas Slovenske socialne demokracije tudi v Evropi. Predsednice Tanji Fajon pa ob njenem prvem srečanje želim obliko uspehov in trde kože."
"Kot sem že večkrat dejal, pa je vsekakor pomembno, da to ponovim še enkrat več - pri naslavljanju izjemnih izzivov Slovenije in celotne mednarodne skupnosti smo lahko uspešni le, če držimo SKUPAJ. Vojna v Ukrajini, prehranska in energetska kriza, inflacija, draginja… so preveč zahtevna vprašanja, da bi si lahko kdorkoli “privoščil” kakršenkoli odmik od trdne zaveze - storiti vse v naši moči, da se gospodarstvu in ljudem pomaga s konkretnimi ukrepi za omilitev posledic krize, katero bomo v jeseni – vse tako kaže – občutili še bolj kot sedaj," je še zaključil Nemec.