Današnji dan, 11. julij, je od leta 1995 dan bolečega spomina na žrtve genocida v Srebrenici. Danes mineva 29 let od najstrašnejšega poboja civilistov po drugi svetovni vojni v Evropi. Poklon srebreniškim žrtvam je naša moralna obveznost.  

Srebreniške tragedije ne smemo nikoli pozabiti. Je opomin, da je potrebno storiti vse, da bo Evropa prostor miru, miroljubnega sobivanja držav in narodov ter prostor spoštovanja človekovih pravic in vladavine prava. Naša dolžnost danes pa je tudi opozarjanje na grozote in genocide, ki se dogajajo danes okoli nas.

Tišina mednardone skupnosti pred 29 leti je odmveala z izredno glasnostjo in tako isto odmeva danes v Gazi. Palestinski narod smo pripeljali do roba, humanost pa popolnoma poteptali. Kako je to mogoče, ko pa smo se kot svet že tolikokrat zavezali, da: NIKOLI VEČ.

Mir, mir in mir! To je vrednota, za katero si kot posameznik in kot evropski poslanec venomer prizadevam. Za Bosno in Hercegovino, ki je del Evrope miru, država napredka in blaginje. Pa tudi za mir v Gazi. Za spoštovanje in dostojanstvo vsakega človeka povsod.