Evropski poslanci pozivamo evropske institucije in države članice k nujni finančni podpori Agencije ZN za palestinske begunce (UNRWA) za nadaljevanje in izboljšanje njenega reševalnega humanitarnega dela ter zahtevamo takojšnjo prekinitev ognja.

Agencija Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem (UNRWA) igra nenadomestljivo vlogo pri zagotavljanju osnovne humanitarne pomoči in zaščite milijonom civilistov v Gazi, ki se iz dneva v dan soočajo z neopisljivo grožnjo njihovemu življenju in najosnovnejšim pravicam.
Število mrtvih, ranjenih in pogrešanih ljudi v Gazi, med katerimi je večina otrok in žensk, se je povzpelo že nad sto tisoč.
Po nevarni odločitvi nekaterih držav donatork, da prekinejo financiranje UNRWA, smo se Evropski poslanci pridružili pozivom generalnega sekretarja Združenih narodov, Antónia Guterresa, k spoštovanju resolucij ZN ter konvencij o človekovih pravicah in pravicah palestinskega ljudstva.
V spodaj priloženem pismu torej evropske institucije in države članice pozivamo k nujni finančni podpori agenciji za nadaljevanje in izboljšanje njenega reševalnega humanitarnega dela ter zahtevamo takojšnjo prekinitev ognja.
Pismo v priponki.