Torkratno plenarno zasedanje parlamenta je evropski poslanec Matjaž Nemec (S&D/SD) izkoristil za številna dvostranska srečanja. Na sestanku s predsednico skupine naprednega zavezništva Socialnistov in demokratov v Evropskem parlamentu Iratxe Garcio Perez sta se sogovornika zavzela naporom za solidarno, pravično in napredno Evropo za vse!

Po srečanju z predsednico S&D je poslanec Nemec povedal: "145 poslank in poslancev se nas v Evropskem parlamentu združuje pod ostrešjem velike družine Socialistov in Demokratov. Čeprav prihajamo iz 26 držav članic ter imamo vsak zavoljo različnosti držav in njihovih specifik različne cilje, pa tisti, najbolj vitalni za vse v S&D ostajajo enaki: ljudem zagotoviti življenje v solidarni in pravični Evropi, ki naj razvoj in blaginjo zagotavlja vsem, ne elitam, najsi gre za politične, gospodarske, finančne…"
Za konec pa je Nemec še dodal: "Hvala, Iratxe Garcia Perez, za prisrčno dobrodošlico in za skupno, socialdemokratsko prizadevanje, delo, zaveze in predloge. Prepričan sem, da bomo našo, socialdemokratsko družino čez dve leti, na prihodnjih volitvah v EU parlament, še okrepili ter progresivno silo postavili na čelo Evrope. "Ta naša težnja je med ljudmi čedalje bolj prepoznana kot edina pot v boljšo, solidarno, pravično in zeleno prihodnost. Ker je pravzaprav zrasla iz potreb ljudi, predvsem ob pretresih, ki jim še kar ni videti konca. To odločnost smo nenazadnje pokazali na zadnjih državnozborskih volitvah v Sloveniji, to odločnost kažejo volitve po vsej Evropi, ta odločnost je naša skupna pot naprej!"