Evropski poslanec Nemec (S&D/SD) podprl enega ključnih evropskih zakonov za obnovo narave in zeleni prehod.

Ob robu rednega julijskega zasedanja Evropskega parlamenta v Straburgu je poslanec Nemec (S&D/SD) izjavil: "Kadar je govora o podnebnih spremembah, varovanju okolja in obnovi narave si nikoli ne zatiskam oči. Trenutno se na evropski tleh približno 50 % pridelkov, ki so odvisni od opraševalcev, sooča s pomanjkanjem opraševanja, izčrpanih je okoli 70 % tal, skoraj 30 % naše podtalnice pa je pod pritiskom. Poleg tega smo priča smo izgubi biotske raznovrstnosti."

"Odločitve različnih generacij so nas skozi desetletja in stoletja pripeljale do stanja, ki za planet enostavno ni vzdržno, zato je na nas - odločevalcih v prvi vrsti - velika odgovornost za hitro in učinkovito ukrepanje.
Izboljšanje biotske raznovrstnosti, tudi na kmetijskih zemljiščih, in kakovosti tal sta nujna za boljšo odpornost ekosistemov, prehransko varnost in pridelavo, ter nenazadnje prihodke kmetov v prihodnjih desetletjih."


"Mnoga zavajanja, da naj bi kmetje in gozdarji nosili stroške obnove narave so seveda neresnična in neutemljena. Nasprotno, tisti, ki bodo prispevali k doseganju ciljev, bi morali biti nagrajeni za storitve, ki jih bodo izvajali."

Kot je poudaril, je politizacija v naporih za ohranjanje planeta škodlija, "zato sem danes jasno in brez dvomov glasoval ZA Uredbo EU o obnovi narave.Toplo pozdravljam, da je danes v Evropskem parlamentu prevladal razum in odgovornost, da nimamo časa za sprenevedanja."

Današnji izid, s 13 glasovi premoči, je tako odlična popotnica za prihodnji mandat EP in bolj zeleno in trajnostno Evropo, je zaključil.