Evropski poslanec Matjaž Nemec (S&D/SD) se je udeležil velikega delovnega posveta Socialnih demokratov. Srečanje poslanske skupine, evropskih poslancev, ministric in ministrov ter županj in županov iz vrst Socialnih demokratov je potekalo v sproščenem vzdušju, a z izjemno pomembnimi temami: prihodnji razvoj naše države, energetska in prehranska kriza, vsesplošna draginja, zeleni prehod, pravično porazdeljevanje bremena kriz ter pomoč najšibkejšim.

Po srečanju je Nemec poudaril: "Kot poslanec Evropskega parlamenta imam odgovornost in željo, da v EP, v sodelovanju z našimi župani in županjami, ministri in ministricami ter poslansko skupino med drugim odpiram teme učinkovite kohezijske politike, z enakomernim razvojem celotne Slovenije; zunanje politike za močno povezanost Slovenije k jedrnemu delu EU; pravne države kot ultimativne predpostavke demokratične države, močnega gospodarskega razvoja, ki teži k ekonomski demokraciji - participacija delavcev pri dobičku in možnost delavskega (so)lastništva v podjetjih, varstva in zaščite pravic naših ljudi, živečih na obmejnih območjih."
 
"Na srečanju smo enoto izrazili zavedanje, da se socialdemokratska agenda najbolje uresničuje s skupnim prizadevanjem ter sodelovanjem vseh ravni in pozicij, ki jih Socialni demokrati s podporo ljudi zasedamo doma in tujini. Morda najmanj viden, a najbolj ključen dejavnik uspeha našega programa in zavez pa ostajajo naše zveste članice in člani. Brez njih še tako dober načrt ne more uspeti. In zato smo se na delovnem posvetu odločili, da moramo okrepiti stik z ljudmi, med seboj nenehno sodelovati, se usklajevati, predvsem pa pogumno in na glas v ospredje stopiti z rešitvami na zahtevna vprašanja in izzive.
Pred nami so lokalne volitve, ki nas Socialne demokrate navdajajo z optimizmom, zanj imamo več utemeljenih razlogov. Med temi izvrstne župane in županje SD, ki na domači in evropski ravni kažejo izjemne dosežke s področja zelenega preboja, pa dostopnih javnih storitev, inovativnih projektov stanovanjske politike za mlade. Imamo tudi zelo aktivne občinske svetnike in svetnice, pravzaprav je celotna mreža članov in simpatizerjev SD dobro razvejana in kar je najpomembneje, izjemno aktivna. Verjamem, da bomo na jesenskih lokalnih volitvah še utrdili naš položaj in okrepljeni stopili v nov lokalni cikel," je še zaključil Nemec.