Poslanec Evropskega parlamenta (EP) iz skupine socialistov in demokratov (S&D) Matjaž Nemec je na pristojne službe EP podal pobudo, da se Nova24TV umakne s televizijskih kanalov, ki so na voljo v Evropskemu parlamentu.

"Nova24TV ne moremo smatrati kot medij, saj njene vsebine ne izpolnjujejo osnovnih standardov novinarskega poročanja in ne predstavljajo prave slike Slovenije v EP. Še več, gre za propagandno mašinerijo, ki namerno širi tudi lažne novice," je bil v obrazložitvi pobude jasen Nemec. Ta je prepričan, da je primerneje, da se namesto Nova24 TV na kanale Evropskega parlamenta poleg Prvega programa RTV umesti POP TV kot najbolj gledan televizijki program v Sloveniji.

V obrazložitvi pobude je poslanec spomnil tudi na povezanost Nova24 TV z največjo opozicijsko stranko ter madžarskim kapitalom, katerega sledi vodijo do največje vladne stranke na Madžarskem in njenega predsednika.

"Nova24 TV ima zelo malo gledalcev in je znana po tem, da na zelo žaljiv in poniževalen način širi desničarsko propagando, z namenom diskreditiranja političnih nasprotnikov največje slovenske opozicijske stranke," je zapisal Nemec. Kot je nadalje še poudaril, Nova24 TV prikazuje izkrivljeno podobo dogajanja v Sloveniji in svetu ter načrtno ruši novinarske standarde. "Zato vas prosim, da kot odgovorni kvestorji (skrbniki dela na različnih področjih EP, op. a. ) sprejmete potrebne ukrepe za pregled Nova24TV in ustrezno ukrepate - z odstranitvijo Nova24TV s kanalov Evropskega parlamenta," je dodal poslanec.

 

Vir fotografije: europarl.europa.eu