V Evropskem parlamentu je Matjaž Nemec (S&D/SD) s kolegoma evropskima poslancema Ljudmilo Novak (EPP) in Francem Bogovičem (EPP) gostil srečanje s predstavniki zasavske regije.

Srečanje z županom Hrastnika, Markom Funklom, županom Litije, Francijem Rokavcem, direktorjem Regionalne razvojne agencije Zasavje, Janijem Medveškom, ter direktorjem občinske uprave Zagorja, Borivojem Grdnom je bilo predvsem posvečeno razpravi o Skladu za pravični prehod (SPP), ki poteka z največjo intenzivnostjo prav v zasavski regiji.

Trenutno je v teku razpis za podporo ekonomskim in poslovnim infrastrukturnim projektom, ki je namenjen občinam. V bližnji prihodnosti se pričakuje tudi razpis za podporo inkubatorjem, poleg tega pa bodo gospodarskim subjektom omogočeni razpisi za finančno pomoč pri produktivnih naložbah ter raziskavah in razvoju.

Na srečanju je evropski poslanec Matjaž Nemec izrazil svojo podporo in zahvalo regiji ter njenim predstavnikom za njihove napore pri izvajanju aktivnosti v okviru Centra za pravični prehod, ki predstavlja osrednjo točko za izvajanje projektov SPP-ja na območju Zasavja.