Dijakinje in dijaki Gimnazije Nova Gorica so kot zmagovalna ekipa natečaja Najšola danes obiskali Evropski parlament v Bruslju. Pozdravil jih je tudi Evropski poslanec Matjaž Nemec (S&D/SD) in jim ob zmagi čestital ter poudaril še:

rn
"Bolj kot v naključja verjamem v poseben, nezmotljiv višji načrt življenja. Ta nas nekako nevidno usmerja in včasih, na kateri od naših postojank poskrbi za posebna presenečenja, ki jih ne bomo pozabili zlahka. Takšen je bil tudi današnji obisk dijakov Gimnazije Nova Gorica v Evropskem parlamentu kot zmagovalne ekipe natečaja Najšola. Spomini na moja gimnazijska leta prav iz te šole so spomini odraščanja, prvih ljubezni, najstniških norosti in velike mere potrpljenja profesorjev. Današnje srečanje z dijaki v EP je tako zame več kot druženje in pogovor z mladimi.
rn

rn

rn
rn

rn

rn
Obstaja namreč neka vez, tisti poseben občutek nostalgije, povezane z mladostjo, našo Goriško, občutkom, da se prej ali slej v življenju poti iz preteklosti srečajo s sedanjostjo in peljejo naprej, v prihodnost. S ponosom sem se danes družil z res izjemnimi mladimi iz Primorske, ki so že sedaj, v svoji rosni odraslosti pokazali velik angažma do družbe, narave, do praktično vsega okoli nas. Čestitke vsem ob zasluženi nagradi obiska Evropskega parlamenta in hvala za čast, da sem z vami preživel prijetne trenutke. Veselim se ponovnega srečanja, prepričan, da prej ali slej na kakšnem mednarodnem simpoziju mladih aktivistov. Tistih, ki spreminjajo svet in vse nas na bolje, mi pa vas bomo poslušali in se od vas učili."
rn