Evropski poslanec Nemec se je udeležil tradicionalnega srečanja pod Najevsko lipo. S prijatelji iz stranke Socialnih demokratov: Janijem Prednikom, Milanom Brglezom in Dominiko Švarc Pipan ter obiskovalci od blizu in daleč sem preživel sproščene urice, polne spodbudnih besed ob nastopu novega, evropskega poslanstva, pa tudi vsebinskih predlogov, idej…

Dan pod Najevsko lipo je postalo tradicionalno srečanje, ki se vsako leto z veseljem udeležim.  ???? ????
Sicer se pod zavetjem tega mogočnega drevesa vsako leto v poletju zgodi ta poseben dan, ko čas teče drugače. Že topel sprejem domačinov ti s simpatičnim koroškim narečjem vsa bremena preteklih dni nemudoma odvrže z ramen. In potem lahko v polnosti uzivaš kalejdoskop pestrega kulturnega programa, petja in plesa, pa vsakoletnega pogovora pod lipo o aktualnih vsebinah, letošnji je tekel o moči političnih voditeljev.
Sproščeno druženje ter nova poznanstva pa so tista popotnica, ki me spremlja še dolgo po tem, ko se z zelene Koroške peljem nazaj proti domu. Z mislijo, da je naša Slovenija res lepa, ko drugačna ob tako neverjetnih ljudeh sploh ne more biti. ????????????